Erfgoed als toekomst // Groeiprocessen in beeld

Als we erfgoed nieuwe waarde geven door eigentijds gebruik, voegt het extra identiteit en betekenis toe aan onze leefomgeving. We moeten onszelf de vraag blijven stellen: in wat voor omgeving willen we wonen? Een expositie in Galerie De Meerse van 10 september tot en met 28 oktober 2021.

Erfgoed als toekomst

Groeiprocessen in beeld

Deze expositie van architectuur, productontwerp, social design, kunst en fotografie gaat de interactie aan met het landschap en erfgoed van Haarlemmermeer. Het proces van ontwerpen, onderzoeken, maken, verbeelden, gebruik van data en low tech, vraagt tijd en ruimte om te groeien – een integraal proces met kansen en oplossingen.

Op donderdag 9 september 15.30 uur opent Mariëtte Sedee, wethouder Ruimtelijke Ordening de expositie Erfgoed als Toekomst. Zij verricht een symbolische handeling: de eerste steek van een Groeiend Groot Polderlintentapijt over Haarlemmermeer.

Erfgoed als Toekomst, deel 3 in de serie 2019-2020-2021, toont de zoektocht naar verbinding van landschap en monumenten met kansen passend bij de toekomstige tijd en de gewenste leefomgeving.

Met

Groeiend Groot Polderlintentapijt

Een eerste stap in een collectief verhaal over de geschiedenis van Haarlemmermeer in 70 meter - Floor Nijdeken, Crossover Collective

Kijken in de Grond – lokale grond als bouwsteen

Studio Stephan Schagen en CHRITH architecten

Veranderend landschap

Veranderende omgeving in gemengde techniek - Anne Greet List

Geniedijk – een wereld op zichzelf

Documentairefotografie - Loek van Vliet

Groeimonument Jacobahoeve

Een actueel voorbeeld van de vraag: wat zijn de kansen voor herbestemming van erfgoed?

Maakproces Maquette Haarlemmermeer Energietransitie & Erfgoed

Als start naar een dialoog over de ruimtelijke opgaven - Alexander Beeloo en Stas Kokke in opdracht van gemeente Haarlemmermeer en Podium voor Architectuur